Thức ăn đường phố cho mọi người ăn một cách nhanh chóng, rẻ tiền. Bản chất của văn hóa ẩm thực này đã được sống và đá trong hàng trăm năm ở Mỹ Latinh, Châu Á và Châu Phi. Nó tràn ngập ý nghĩa lịch sử vì đó là cách sống của họ.
Australia chỉ là một quốc gia đã áp dụng một cuộc cách mạng lương thực được sản xuất nhiều hơn nhưng không kém phần hấp dẫn của cuộc cách mạng thực phẩm này bằng cách giới thiệu các cửa hàng thức ăn đường phố ở chợ, các xe tải bán đồ ăn nhanh và các quầy bán hàng tự động.
Phong trào Thực phẩm đường phố đã đưa thế giới đến cơn bão - có những chiếc bánh đậu hũ trộn cơm chiên thơm ngon với nước tương, ớt và chanh.
1. Nguyên liệu
-4 cây nấm lớn
-300g đậu phụ thô cứng
-1 bát cơm nguội
-1 củ sả
-1-2 quả ớt hiểm
-1 nắm lá mùi tây tươi
Các thành phần chính trong các bánh gạo này là Đậu phụ, Nấm và Cơm
2. Cách làm
- Nấm tươi rửa sach, thái hạt lựu nhỏ.
- Xắt nhỏ ớt và rau mùi. Sả thái lát mỏng.
- Bắc chảo lên bếp, đun nóng với một chút dầu ăn. Cho sả, ớt, rau mùi vào chảo xào qua vài phút cho thơm, rồi trút nấm vào xào chín. Tắt bếp.
- Khi nấm đã nguội thì cho đem trộn với cơm.
- Đậu phụ nghiền nhuyễn mịn.
- Trộn đều đậu phụ vào với cơm.
- Lấy một ít hỗn hợp lên tay và nặn thành những chiếc bánh tròn nhỏ dẹt.
- Bắc chảo lên bếp, cho dầu ăn vào chảo đun nóng. Sau đó cho bánh vào chiên vàng 2 mặt.
- Xếp bánh ra đĩa, rắc ít rau mùi tây lên trang trí. Chấm với nước sốt (nước tương pha chanh, ớt). Dùng nóng hay lạnh đều ngon.
Chúc các bạn thành công!
(Nguồn Recipeyum.com)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
The Street food movement is all about feeding people quickly, cheaply and substantially. The nature of this culinary culture has been alive and kicking for hundreds of years in Latin America, Asia and Africa. It’s steeped with historical relevance because it’s been their way of life.
Australia is but one country which has adopted a much more manufactured but none-the-less delicious take of this food revolution by introducing street stalls at markets, food trucks and pop ups into its landscape.
The Street Food Movement has taken the world by storm - my offering are these deliciously healthy Tofu and Mushroom Rice Cakes with Soy, Chilli and Lime Dipping Sauce.
1. Ingredients
-4 Large Button Mushrooms
-300g Firm Tofu
-1 cup Steamed Brown Rice
-1 Stick Lemongrass
-1-2 Birds Eye Chilli
-1 Handful fresh Coriander
The key ingredients in these rice cakes are Tofu, Mushrooms and Rice
2. Method
- Bring a saucepan full of water to the boil and add rice. Cook until the rice is tender.
- Drain rice under cold running water and place into a large bowl. Set aside.
- While rice is cooking, slice mushrooms (including the stalks) into small pieces.
- Finely chop the lemongrass, chilli and coriander.
- Coat a frying pan with cooking oil spray; when pan is hot add the lemongrass, chilli and coriander and sauté for a couple of minutes until the spices begin to soften then add the mushrooms.
- Sauté mushrooms until cooked then set aside to cool for a couple of minutes.
- Saute the lemongrass, chilli and coriander then add mushrooms and continue to sauté until cooked.
- Once the mushrooms have cooled, add to the bowl containing the cooked rice.
- Add the tofu and mash until ingredients are thoroughly combined.
- Add Tofu to the rice and mushrooms, mashing the ingredients together until thoroughly combined.
- Using your hands, take a small amount of the tofu mixture and form into small patties.
- Coat a frying pan with cooking oil spray and when the pan is hot, add the patties in batches and fry until a golden thin crust forms. Repeat with the other patties.
- Fry the rice cakes in batches until a golden thin crust forms on both sides.
- Place the Rice Cakes onto a serving plate, garnish with some fresh coriander and serve with a small bowl of soy, chilli and lime dipping sauce.
- These Tofu and Mushroom Rice Cakes taste delicious hot or cold.
0 nhận xét:
Đăng nhận xét