THẾ GIỚI ẨM THỰC

Bim bim - Snack

Snack đậu phụ nướng mè

Baked Marinated Tofu Sticks

Nhiều người nghĩ rằng đậu phụ là nhàm chán và nhạt nhẽo. Marinating the Tofu cho nhiều hương vị thấm qua đậu hũ và sau khi nướng lên cho một loại snack ăn nhẹ, đủ hương vị và tốt cho sức khỏe cho cả gia đình thưởng thức.

1. Nguyên liệu

-500g đậu phụ
-100g hạt mè
-6 muỗng canh nước tương Tamari 
-4 muỗng canh dầu oliu
-3 muỗng canh nước chanh 
-2 thìa canh mù tạt vàng Dijon
-1 muỗng canh rượu Sake 
-1 muỗng cà phê gừng băm

2. Cách làm

- Lau khô đậu phụ bằng khăn giấy
- Cắt đậu hũ thành dạng thanh/que.
- Hòa trộn thật đều hốn hợp gia vị ướp (nước tương Tamari, dầu ôliu, nước chanh, mù tạt Dijon, rượu Sake và gừng) trong một tô lớn.
- Sau đó cho đậu vào ngâm ướp khoảng 20 phút trong tủ lạnh. (Phần nước ngâm đậu giữ lại để làm nước chấm).
- Làm nóng lò nướng trước 180 ° C.
- Cho hạt mè ra đĩa. Đậu phụ sau khi ngâm ướp lấy ra, để ráo nước và lăn qua hạt mè cho mè bám đều các mặt.
- Xếp đậu đã lăn mè vào khay nướng có lót giấy nến/giấy nướng bánh.
- Cho đậu vào nướng khoảng 20 phút cho đến khi đậu vàng nâu. Trong quá trình nướng, lật đậu để cho đậu vàng đều các mặt.
- Đậu chín, lấy đậu bày ra đĩa và dùng nóng, chấm với nước ngâm đậu.
Chúc các bạn thành công!
(Nguồn Recipeyum.com)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Many people think of Tofu as boring and bland, steering clear of cooking with it. Marinating the Tofu allows the many flavours to permeate through the Tofu and when baked, results in a healthy, light and full of flavour snack for the entire family to enjoy.
1. Ingredients
-500g Firm Organic Tofu
-100g Sesame Seeds 
-6 Tablespoons Tamari Sauce 
-4 Tablespoons Extra Virgin Olive Oil 
-3 Tablespoons Lemon Juice 
-2 Tablespoons Dijon Mustard 
-1 Tablespoon Sake 
-1 Teaspoon Fresh Ginger (finely diced) 
2. Method 
- Drain the Tofu and pat dry with paper towels.
- Cut the Tofu into sticks
- Combine the Tamari, olive oil, lemon juice, Dijon mustard, Sake and ginger in a baking dish.
- Add the tofu sticks and refrigerate. Marinade the tofu for 20 minutes. Reserve the marinade to use as a dipping sauce.
- Baked Marinated Tofu Sticks Montage
- Combine the marinade ingredients; pat dry the tofu and cut into sticks; marinade the tofu for 20 minutes.
- Preheat the oven to 180°C.
- Place the sesame seeds onto a small flat plate. Dip the marinated tofu sticks into the sesame seeds covering both sides of the tofu.
- Line a tray with baking paper and place the sesame covered tofu onto the baking tray.
- Cover the marinated tofu sticks with sesame seeds and bake until golden brown.
- Bake the tofu sticks for approximately 20 minutes, turning the tofu from time to time to ensure both sides are evenly cooked. They will turn golden brown and be crisp to the touch.
- Serve the Baked Marinated Tofu Sticks while hot accompanied with the marinade sauce.
*Note:
As the Tofu Sticks start to cool they will become firm to touch and slightly chewy. If you have any left-overs, cut the sticks into cubes and add to a salad. 

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.