Tofu Parmesan
1. Nguyên liệu
-560g đậu phụ (cắt miếng hình chữ nhật, thấm khô bằng khăn giấy)-1 cup nước sốt Marinara
-1 cup pho mai Mozzarella, xé nhỏ
-1 cup vụn bánh mì
-¼ cup sữa tươi
-1 quả trứng
-¼ muỗng cà phê muối
-¼ muỗng cà phê hạt tiêu
-¼ cup dầu (để chiên)
2. Cách làm
- Làm nóng lò trước 400 độ.- Đánh tan sữa và trứng.
- Trộn vụn bánh mì, muối và hạt tiêu trong bát nhỏ.
- Nhúng đậu vào trứng, rồi lấy sang lăn qua vụn bánh mì.
- Trong một cái chảo lớn, cho dầu nóng vào đun trên lửa vừa. Khi dầu nóng, cho đậu vào chiên vàng 2 mặt. Gắp ra để riêng.
- Chuẩn bị khay nướng. Cho 1/2 lượng sốt Marinara phủ kín đáy khay nướng. Sau đó xếp đậu đã chiên vào và đổ nốt phần sốt Marinara còn lại phủ kín đậu.
Rắc phô mai Mozzarella lên mặt.
Chúc các bạn thành công!
(Nguồn Seasonly)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1. Ingredients
-20 ounces tofu, extra firm, cut into 8 separate ½ inch rectangles, pressed with paper towels
-1 cup marinara sauce
-1 cup mozzarella cheese, shredded
-1 cup bread crumbs
-¼ cup milk
-¼ cup oil (for pan frying)
-1 egg
-¼ teaspoon salt
-¼ teaspoon pepper
2. Instruction
- Preheat oven to 400 degrees.
- Whisk together milk and egg in a small bowl to make an egg wash.
- Combine bread crumbs, salt and pepper in a small bowl.
- Coat one piece of tofu in the egg wash. Then coat with bread crumbs. Repeat until each piece is coated with bread crumbs.
- In a large skillet, heat oil on medium heat. Once oil is hot, add coated tofu, cooking until brown and crisp. Flip to other side and cook the same way.
- While tofu is pan frying, add half the sauce to the bottom of a 9x9 inch baking pan.
- Once tofu is done cooking, add to sauced pan. Coat each tofu piece with remaining sauce. Top with mozzarella.
- Bake for 25 minutes. Serve immediately.
0 nhận xét:
Đăng nhận xét