Coconut Tofu
1. Nguyên liệu
*Phần đậu phụ chiên dừa:
-400g đậu phụ cứng, thấm khô và cắt thành miếng 3x2 inch (xem ảnh)
-¼ cup bột mì
-¼ cup sữa tươi / sữa hạnh nhân
-1 quả trứng
-½ cup vụn bánh mì
-1 cup dừa sấy
-½ chén dầu thực vật để chiên
-Muối và hạt tiêu vừa đủ
*Phần sốt chấm:
-½ chén Mayonnaise
-1½ muỗng canh tương ớt
-¼ muỗng canh gừng
2. Cách làm
- Đánh đều sữa và trứng vào tô nhỏ.
- Trộn vụn bánh mì, dừa, muối và hạt tiêu vào tô nhỏ. Bột mì cho ra đĩa khô.
- Phủ đậu phụ qua 1 lớp bột mì. Sau đó nhúng đậu vào tô trứng. Cuối cùng bọc một lớp dừa-bột xù bên ngoài.
- Bắc chảo sâu lòng lên bếp. Cho dầu vào đun nóng trên lửa vừa. Dầu nóng thì cho đậu vào chiên vàng giòn, khoảng 2 phút mỗi mặt.
- Lấy đậu ra để ráo dầu.
- Làm sốt chấm: Trộn đều tất cả các nguyên liệu lại và để lạnh trước khi dùng.
Chúc các bạn thành công!
(Nguồn Seasonly)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1. Ingredients
*For the Coconut Tofu:
-14 ounces firm tofu, dried and cut into 3x2 inch pieces (see photos)
-¼ cup all purpose flour
-¼ cup almond milk
-1 egg
-½ cup bread crumbs
-1 cup sweetened coconut flakes
-½ cup vegetable oil for pan frying
-Salt and pepper to taste
*For the Spicy Sauce:
-½ cup mayonnaise
-1½ tablespoons Sriracha
-¼ teaspoon ginger
2. Instructions
For the Coconut Tofu:
- Whisk milk and egg in a small bowl to make an egg wash.
- Combine bread crumbs, coconut and salt and pepper in a small bowl. Measure flour out onto a! shallow plate
- Coat one piece of tofu in the flour, then in egg wash. Then coat completely in bread crumb and coconut mixture.
- In a large skillet, heat oil on medium heat. Once the oil is hot, add coated tofu. Cook each long side until crispy and light brown, about two minutes on each side. Serve immediately.
- For the Spicy Sauce: In a medium bowl, whisk together Sriracha, mayonnaise and ginger. Refrigerate until ready to use.
0 nhận xét:
Đăng nhận xét