THẾ GIỚI ẨM THỰC

Chiên Rán

Sườn heo chiên tỏi và hạt tiêu

Garlic Pepper Ribs

Chỉ với sườn heo và vài gia vị thông thường, bạn có thể làm món ăn đơn giản này. Hương vị tuyệt vời khi ăn với cơm nóng.

1. Nguyên liệu

(cho 4 phần ăn)
- 2 muỗng canh tỏi băm
- 1 muỗng cà phê tiêu xay
- 2 muỗng cà phê muối
- 900g sườn non

2. Cách làm

*Lưu ý:
Tỷ lệ muối và sườn quyết định hương vị của món ăn. Tỷ lệ sườn heo với muối là 450g sườn/1 muỗng cà phê muối. Tỷ lệ tỏi và tiêu không quá quan trọng. Nếu bạn thích sườn có vị cay hơn thì hãy thêm tỏi và hạt tiêu.
- Chuẩn bị sườn heo:
Khi chọn sườn cho công thức này, sườn baby back ribs hoặc spareribs là tốt nhất.
Chẻ riêng từng dẻ sườn. Sau đó chặt sườn thành từng khúc ngắn 2.5-3cm.
Khi bạn cắt xương sườn, đặt mặt có màu trắng lên để bạn có thể dễ dàng nhìn thấy xương.
- Ướp sườn
Trộn tất cả các nguyên liệu trên với nhau. Để yên và ướp trong 5 phút, do đó, muối có thể tan.
- Chiên sườn
Cho chút dầu ăn vào chảo đun nóng. Cho sườn vào chiên với lửa vừa. Lật sườn cho chín vàng đều, đến khi thịt sườn có màu vàng nâu và đầu sương nhô ra. Khoảng 15-20 phút.
- Gắp sườn ra dùng nóng với cơm.
Chúc các bạn thành công!
(Nguồn thaitable.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
With just ribs and a few common ingredients, you can make this simple dish. Even the pan drippings taste great mixed with steamy rice.

1. Ingedients

(For 4 Servings)
- 2 tablespoons minced garlic
- 1 teaspoon ground pepper
- 2 teaspoons salt
- 2 lbs baby back ribs

2. Instructions

*Tips and Techniques
To scale up or down, the most important adjustment is salt. The ratio of pork ribs to salt is one 1 pound of ribs to 1 teaspoon of salt. Garlic and pepper ratio is not very important. If you like spicy ribs add more garlic and pepper.
- Prepping Pork:
When picking the ribs for this recipe, either baby back ribs or spareribs work well. My personal preference is baby back ribs because they are meatier.
Pork ribs come in foam trays as well as vacuum packed bags. If you get the ribs from Asian markets, they are in the case along with other meats. Ask the butcher to cut them small, 1 – 1 ½ inch strips. Then you can cut the chains of ribs into individual pieces. When you cut the ribs, put the white part up so that you can easily see the bones. Cut between the bones.
- Marinating the Ribs
Mix all the ingredients together. Let it sit for 5 minutes, so the salt can dissolve. Add frying oil into a pan. Fry the ribs over medium heat. Flip to brown all sides. Fry until the meat is brown and the bone protrudes, about 15-20 minutes.
Serve garlic pepper ribs with rice.

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.