THẾ GIỚI ẨM THỰC

Bò nướng Wellington

Beef Wellington For Two

Một gợi ý tuyệt vời cho bữa tối.

1. Nguyên liệu

-Mushroom Mixture:
 +8 ounces mushrooms
 +1 clove garlic
 +½ teaspoon salt
 +½ teaspoon black pepper
 +Thyme 
-2 6-ounce beef tenderloins
-2 tablespoons oil, for searing
- English mustard
-¼ pound sliced ham
-1 sheet puff pastry, thawed, rolled-out, and cut into 2 7×7-in squares
-Egg wash (1 egg beaten with 1 tablespoon water)
-Hỗn hợp nấm:
 +200g nấm
 +1 tép tỏi
 +1/2 thìa cafe muối
 +1/2 thìa cafe tiêu đen
 +ít lá xô thơm
-650g thăn bò
-2 thìa canh dầu ăn (để ướp)
-Sốt mù tạt vàng
-100g thịt nguội thái lát
-1 tấm bột pastry, dã đông, cán mỏng, cắt thành miếng vuông
 -1 lòng đỏ trứng đánh tan với 1 thìa canh nước

2. Cách làm

- Cho hỗn hợp gồm (nấm, tỏi, muối, tiêu và lá xô thơm) và máy xay nhỏ mịn (khoảng 30-60 giây).
  In a food processor, place mushrooms, garlic, salt, pepper, and thyme and blend into a fine paste (about 30-60 seconds).
- Cho nấm xay vào chảo xào với lửa vừa khoảng 7-10 phút cho nấm chín và sánh đặc lại.
  Transfer to a medium-sized frying pan, being sure to spread it evenly across the bottom of the pan.
  Cook the mushrooms over medium-low heat while stirring frequently. After about 7-10 minutes the mushroom mixture should shrink to half the original volume and begin to form a paste. At this point, remove the mushroom mixture from the heat and set it aside. (NOTE: The goal here is to cook off the bulk of the water inside the mushrooms. This’ll keep the puff pastry from being too mushy at the end.)
- Bật lò nướng 200˚C.
  Preheat oven to 400˚F/200˚C.
- Ướp thịt bò với muối và tiêu.
  Liberally season the outside of the tenderloin pieces with salt and pepper.
  Sau đó đem chiên. Cho 2 thìa canh dầu ăn vào chảo, bật lửa vừa, đun nóng chảo, khi dầu bắt đầu có khói bay lên thì cho thịt bò vào áp chảo, chiên nhanh cả 2 mặt (chỉ 45-60 giây mỗi mặt). Thịt hơi cháy xém thì gắp thịt ra đĩa, để nguội.
  In another medium-sized frying pan, heat 2 tablespoons of neutral oil over high heat. Once the oil has begun to smoke, quickly sear the tenderloin pieces on both sides (45-60 seconds per-side). Once seared, transfer the meat to a plate or cutting board to rest.
- Phết sốt mù tạt lên kín miếng thịt.
  Using a basting brush, generously paint the mustard over the resting pieces of beef, making sure to coat both sides.
- Trải miếng bột ra mặt phẳng có rắc lớp mỏng bột mì. Đặt 1 lát thịt nguội vào giữa tấm bột.
  To assemble the Wellingtons, lay out a piece of puff pastry on a lightly floured surface. Place a piece of ham in the center of the pasty.
  Tiếp theo là một thìa canh nấm cho vào giữa và dàn ra cho vừa kích thước miếng thịt bò.
  Next, layer about 1 tablespoon of the mushroom mixture on the center of the ham using the back of a spoon to flatten the paste to about the size of the tenderloin pieces.
  Cho miếng phi lê bò lên trên hỗn hợp nấm, sau đó phết 1 thìa nấm khác kín miếng thịt.
  Place one of the mustard-coated beef fillet on top of the mushroom mixture, then top the piece of beef with another spoonful of the mushroom mixture, making sure to pat it down flat across the top of the meat.
   Một lát thịt nguội nữa lên. Cuối cùng gấp bột, bọc kín lại.
  Layer with another piece of ham and close the the Wellington by folding the puff pastry over the center of the meat.
  Xếp thịt vào khay nướng có lót giấy nến.
  Using your hands, carefully seal the edges of the pastry then transfer SEAM-SIDE DOWN to a baking tray lined with parchment paper.
- Quét một lớp mỏng trứng lên bánh.
  Lightly brush the outside of each Wellington with egg wash.
- Dùng dao nhẹ nhàng khía vài đường trên mặt. Chú ý không làm rách vỏ bột.
  Using the back of a paring knife, lightly score the tops of the pasty in a checkered pattern, being careful not to pierce the pastry.
- Cho thịt vào lò nướng khoảng 20 phút ở 200˚C, cho đến khi vỏ bột vàng ruộm.
  Bake the Wellingtons in a 400˚F/200˚C oven until the pastry is fully cooked and golden brown (about 20 minutes).
- Để nguội ít nhất 10 phút rồi mới cắt ra ăn.
  Allow each Wellington to rest at least 10 minutes before cutting into it.

3. Video hướng dẫn

Chúc các bạn thành công!
(Nguồn buzzfeed.com)

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.