THẾ GIỚI ẨM THỰC

Chiên Rán

Xúc xích cuộn phô mai tẩm bột chiên

Cheese-Stuffed Corn Dogs


1. Nguyên liệu

-8 lát phô mai Mozzarella
-8 xúc xích
-8 Xiên tre
-2 cup bột mì
-1 thìa café muối
-1 thìa café tiêu
-1 thìa canh bột nở
-1.5 cup sữa
-2 trứng
-Dầu để chiên
-Chấm: Tương cà và mù tạt

2. Cách làm

- Đặt xúc xích vào giữa miếng phô mai.
- Cuộn phô mai lại, sau đó xiên que tre vào giữa xúc xích

- Xếp xúc xích vào khay và để lạnh 20 phút cho cứng lại
- Trộn bột mì, muối, tiêu, bột nở, sữa và trứng, khuấy đều cho đến khi bột sánh mịn, không có bọt.

- Đổ bột vào cốc cao đủ để có thể nhúng ngập xúc xích.
- Đun nóng nồi dầu chiên.
- Xúc xích đã để lạnh, lấy ra nhúng ngập trong cốc bột, sau đó rút ra cho phần bột thừa chảy bớt đi.

- Cho xúc xích vào nồi dầu chiên ngập dầu đến khi lớp bột chín vàng thì vớt xúc xích ra,
Để xúc xích ra khay có lót giấy thấm dầu cho ráo dầu
- Xúc xích ăn kèm với tương cà và mù tạt.

3. Video hướng dẫn

Chúc các bạn thành công!
(Nguồn Tasty)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - -

Serves: 8

1. Ingredients

-8 slices cheese
-8 hot dogs
-8 wooden skewers
-2 cups flour
-1 teaspoon salt
-1 teaspoon pepper
-1 tablespoon baking powder
-1 ½ cups milk
-2 eggs
-Oil, for frying
-Ketchup and mustard, to serve

2. Preparation

- Place a hot dog in the middle of a cheese slice.
- Roll the cheese slice around the hot dog, then push a wooden skewer inside.
- Place the cheese-wrapped hot dogs seam side down on a baking sheet.
- Freeze for 20 minutes.
- In a large bowl, combine the flour, salt, pepper, baking powder, milk, and eggs, stirring until the batter is smooth and has no lumps. 
- Pour the batter into a tall glass cup for easier dipping.
- Heat oil in a pot over medium-high heat until 375°F-400°F.
- Take a frozen hot dog and dip it fully into the batter, lifting it out then rotating it to let excess batter drip off.
- Using tongs, carefully place the battered dog into the hot oil, rotating it so that it fries evenly.
Remove when golden brown, then pat with a paper towel to drain.
- Serve with ketchup and mustard!
- Enjoy!

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.