THẾ GIỚI ẨM THỰC

Chiên Rán

Ức gà cuộn xoài chiên xù

Mango Stuffed Chicken Breasts


1. Nguyên liệu

- 4 cái ức gà (mỗi cái 120 g)
- 1 quả xoài nhỏ
- 120 g phô mai (như gouda)
- muối, tiêu xay
- 2 muỗng canh bột mì
- 2 quả trứng
- 60 g vụn bánh mì (hoặc corn flakes, bột chiên xù)
- Dầu ăn (để nấu)

2. Cách làm

- Ức gà rửa sạch, thấm khô và xẻ đôi theo chiều dọc.
- Xoài gọt vỏ, thái thành que.
- Phô mai thái lát.
- Trải ức gà ra, dần mỏng, xếp xoài và phô mai vào rồi cuộn lại cho tròn đều và chặt tay. Ghim lại bằng tăm. Rắc chút muối tiêu bên ngoài rồi lăn cuộn gà qua bột mì-trứng-vụn bánh mì
- Bắc chảo lên bếp, đun nóng dầu ăn và cho cuộn gà vào chiên cho gà chín vàng, khoảng 6-8 phút.
- Gắp gà ra để ráo dầu, tháo tăm và thái khoanh vừa ăn. Dùng kèm với khoai tây nghiền và cải Brussel.
Chúc các bạn thành công!
(Nguồn eatsmarter.com)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Ingredients

- 500 grams russet potatoes
- 600 grams brussels sprouts
- 4 chicken breasts (each 120 grams)
- 1 small mango
- 120 grams cheese (such as gouda)
- pepper (ground)
- 2 tablespoons pastry flour
- 2 eggs
- 60 grams corn flakes
- vegetable oil (for cooking)
- 120 milliliters milk
- 30 grams butter
- nutmeg

2. Preparation steps

- Peel the potatoes and steam about 30 minutes.
- Scrub the Brussels sprouts, cut a cross on the stem and boil in salted water for about 10 minutes, until they have a slight bite.
- Rinse the chicken breasts, pat dry and split vertically. Peel the mango, cut the flesh from the core and cut into sticks. Slice the cheese and stuff with the mango into the chicken breast fillets. Close the opening with toothpicks. Season with salt and pepper and coat with flour. Beat the eggs and soak the fillets. Coarsely crumble the cornflakes (put in a freezer bag and crush with a rolling pin), then bread the chicken. Heat enough oil to coat a pan, then cookchicken until golden brown, 6-8 minutes.
- Drain potatoes, let dry and press through a ricer. Add milk and 20 grams (approximately 1 ounce) butter, then stir until thick. Season with salt and freshly grated nutmeg.
- Drain the Brussels sprouts and place in a pan with the remaining butter. Season with salt and nutmeg.
- Drain the chicken on paper towels and remove the toothpicks. Serve with the mashed potatoes and the Brussels sprouts.

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.