Rolled Chicken with Broccoli
Miếng gà giòn rụm, kết hợp nhiều hương vị hẳn sẽ làm bạn thấy thích thú khi thưởng thức đấy.1. Nguyên liệu
- 300g thịt ức gà
- 250g rau chân vịt (rau bina)
- 250g bông cải xanh
- 1 củ hành tây
- 2 tép tỏi
*Phần phô mai:
- 113g cream cheese
- 125g phô mai Mozzarella cắt sợi
- Ớt băm
* Phần bột tẩm:
- 60g bột
- 2 quả trứng
- 150g vụn bánh mì (hoặc bột chiên xù)
2. Cách làm
- Dùng búa dần thịt gà cho mềm. Ướp thịt gà với muối tiêu khoảng 20'.
- Hành tây xắt nhỏ xào với bơ khoảng 5 phút rồi thêm tỏi băm vào, xào đều thêm khoảng 30 giây nữa.
Tiếp đó cho rau chân vịt xắt nhỏ vào, đảo đều trong khoảng 1 phút.
Lưu ý: Bạn phải để rau thật ráo nước rồi hãy cho vào xào.
Thêm tiếp bông cải cùng 1 ít gia vị vào xào khoảng 2 phút
Trút ra bát để riêng.
- Cho tất cả nguyên liệu của phần phô mai vào chung một bát...
... Và trộn đều lại với nhau.
- Múc 1/4 phần phô mai quết đều lên mặt gà, sau đó đến hỗn hợp rau xào. Cuộn thật chặt lại.
- Cuộn thêm một lớp giấy bạc bên ngoài, cho vào tủ lạnh trong ít nhất 1 giờ.
- Lấy gà ra khỏi tủ lạnh, lần lượt lăn gà qua các lớp bột mì, trứng và vụn bánh mì.
- Làm nóng chảo dầu ở lửa vừa, rồi cho gà vào chiên, khoảng 1-2 phút, đến khi gà chuyển màu vàng nâu là được.
- Sau khi chiên, gắp gà ra vỉ nướng để cho ráo dầu.
- Khi gà nguội bớt, xắt thành miếng mỏng vừa ăn. Bày ra đĩa và dùng nóng.
Chúc các bạn thành công!
(Theo Kenh14.vn)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Ingredients
- 300g chicken breast
- 250g green broccoli
- 250g spinach
- 1 onion, 2 cloves of garlic
- Making cheese sauce: 11g cream cheese, 125g Mozzarella, minced chili
- Making cover: 60g wheat flour (all purposed flour), 2 chicken eggs, 30ml water, 150g bread crumbs
2. Process
- Use mini cooking axe to smash gently chicken meat. Marinate with pepper and wait for 20 minutes.
- Fry sliced onion with butter in 5 minutes and add more minced chili, fry more 30 seconds.
- Clean and sliced small spinach, add into pan in step 2 and fry in 1 minute. I want to give you one suggestion to make one of amazing Vietnamese Chicken Recipes. You should wait until spinach cleans out of water.
- Use another pan, you can fry broccoli with a little spices: sugar, salt, pepper in 2 minutes and pour on plate. Then, mix quickly and gently with spinach.
- Mix all ingredients of cheese sauce together.
- Scoop ¼ cheese sauce and spread on top of chicken meat, next will be mixture vegetable in step 4, roll it carefully.
- Wrap outside with silver paper and put in fridge for 1 hour.
- Stir well egg. Roll one by one chicken roll from wheat four to stirred egg and then bread crumbs.
- Heat the oil with medium heat (make sure oil will cover all chicken rolls). Bring them to fry in 1 - 2 minutes until they turn brown yellow.
- After fried, put on grilled tray to reduce wasted oil.
0 nhận xét:
Đăng nhận xét