THẾ GIỚI ẨM THỰC

Chiên Rán

Thịt gà cuộn bông cải chiên xù

Rolled Chicken with Broccoli

Miếng gà giòn rụm, kết hợp nhiều hương vị hẳn sẽ làm bạn thấy thích thú khi thưởng thức đấy.

1. Nguyên liệu

- 300g thịt ức gà
- 250g rau chân vịt (rau bina)
- 250g bông cải xanh
- 1 củ hành tây
- 2 tép tỏi
*Phần phô mai:
- 113g cream cheese 
- 125g phô mai Mozzarella cắt sợi
- Ớt băm
* Phần bột tẩm:
- 60g bột
- 2 quả trứng
- 150g vụn bánh mì (hoặc bột chiên xù)

2. Cách làm

- Dùng búa dần thịt gà cho mềm. Ướp thịt gà với muối tiêu khoảng 20'.
- Hành tây xắt nhỏ xào với bơ khoảng 5 phút rồi thêm tỏi băm vào, xào đều thêm khoảng 30 giây nữa.
Tiếp đó cho rau chân vịt xắt nhỏ vào, đảo đều trong khoảng 1 phút.
Lưu ý: Bạn phải để rau thật ráo nước rồi hãy cho vào xào.
Thêm tiếp bông cải cùng 1 ít gia vị vào xào khoảng 2 phút
Trút ra bát để riêng.
- Cho tất cả nguyên liệu của phần phô mai vào chung một bát...
... Và trộn đều lại với nhau.
- Múc 1/4 phần phô mai quết đều lên mặt gà, sau đó đến hỗn hợp rau xào. Cuộn thật chặt lại.
- Cuộn thêm một lớp giấy bạc bên ngoài, cho vào tủ lạnh trong ít nhất 1 giờ.
- Lấy gà ra khỏi tủ lạnh, lần lượt lăn gà qua các lớp bột mì, trứng và vụn bánh mì.
- Làm nóng chảo dầu ở lửa vừa, rồi cho gà vào chiên, khoảng 1-2 phút, đến khi gà chuyển màu vàng nâu là được.
- Sau khi chiên, gắp gà ra vỉ nướng để cho ráo dầu.
- Khi gà nguội bớt, xắt thành miếng mỏng vừa ăn. Bày ra đĩa và dùng nóng.
Chúc các bạn thành công!
(Theo Kenh14.vn)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Ingredients

- 300g chicken breast
- 250g green broccoli
- 250g spinach
- 1 onion, 2 cloves of garlic
- Making cheese sauce: 11g cream cheese, 125g Mozzarella, minced chili
- Making cover: 60g wheat flour (all purposed flour), 2 chicken eggs, 30ml water, 150g bread crumbs

2. Process

- Use mini cooking axe to smash gently chicken meat. Marinate with pepper and wait for 20 minutes.
- Fry sliced onion with butter in 5 minutes and add more minced chili, fry more 30 seconds.
- Clean and sliced small spinach, add into pan in step 2 and fry in 1 minute. I want to give you one suggestion to make one of amazing Vietnamese Chicken Recipes. You should wait until spinach cleans out of water.
- Use another pan, you can fry broccoli with a little spices: sugar, salt, pepper in 2 minutes and pour on plate. Then, mix quickly and gently with spinach.
- Mix all ingredients of cheese sauce together.
- Scoop ¼ cheese sauce and spread on top of chicken meat, next will be mixture vegetable in step 4, roll it carefully.
- Wrap outside with silver paper and put in fridge for 1 hour.
- Stir well egg. Roll one by one chicken roll from wheat four to stirred egg and then bread crumbs.
- Heat the oil with medium heat (make sure oil will cover all chicken rolls). Bring them to fry in 1 - 2 minutes until they turn brown yellow.
- After fried, put on grilled tray to reduce wasted oil.

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.