THẾ GIỚI ẨM THỰC

Cánh gà

Cánh gà rim Coca kiểu Hoa

Coca Cola Chicken Wings

1. Nguyên liệu

(cho 6-8 người)
- 900 cánh gà
- 2 muỗng canh dầu ăn
- 3 lát gừng
- 1 lon cola
- 1 muỗng canh rượu Thiệu Hưng (Shaoxing wine)
- 1 muỗng canh nước tương đậm đặc (dark soy sauce)
- 2 muỗng canh nước tương nhạt (light soy sauce)
- 1 miếng vỏ cam khô (tùy chọn)
- 1 thanh quế nhỏ (tùy chọn)
- Muối, vừa đủ

2. Cách làm

- Cánh gà rửa sạch. Cắt cánh tại các khớp và thấm khô bằng khăn giấy.
- Đun nóng chảo, khi chảo bắt đầu bốc khói thì cho 2 muỗng canh dầu ăn vào láng đều đáy chảo. Cho gừng và cánh gà vào chiên vàng xém cả 2 mặt cánh gà. Mối mặt vài phút.
- Khi cánh gà đã cháy xém thì cho Coca, rượu, nước tương đậm đặc, nước tương nhạt, vỏ cam và quế vào nấu cùng.
 Đun sôi lên thì đậy nắp lại và vặn nhỏ lửa.
Om gà 12-15 phút cho đến khi nước gần như cạn hết (chỉ còn lại chút ít). Đảo đều và nêm muối cho vừa miệng.
- Vặn to lửa và khuấy nhanh cho sốt phủ đều.
- Trút gà ra đĩa và thưởng thức cùng cơm nóng.


Chúc các bạn thành công!
(Theo The Woks Of Life)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Ingredients

(Serves: 6-8 servings)
- 2 pounds chicken wings
- 2 tablespoons oil
- 3 slices ginger
- 1 can of cola
- 1 tablespoon Shaoxing wine
- 1 tablespoon dark soy sauce
- 2 tablespoons light soy sauce
- 1 piece of dried orange peel (optional)
- 1 small cinnamon stick (optional)
- Salt, to taste

2. Instructions

- Wash and clean the chicken wings. Cut the wings at the joint, and pat the chicken dry with a paper towel.
- Pre-heat the wok until it starts to smoke. Add the oil, and spread it around to coat the bottom of the wok. Now add the ginger and the chicken wings. Spread out the wing pieces in a single layer, and lightly brown them for a few minutes on each side. The wok should be over high heat.
- Now add the cola, Shaoxing wine, dark soy sauce, light soy sauce, and (if using), the orange peel and cinnamon stick. Bring it to a boil, cover the lid, and turn down the heat to medium. Let simmer for 12-15 minutes--until the sauce is almost dry (though there should still be a small pool of sauce at the bottom of the wok). Stir the wings, and add salt to taste.
- Now turn up the heat, and quickly stir the wings until the sauce coats each piece.
- Serve!

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.