Deep Fried Wrapped Pork with Noodle
หมูโสร่ง - Moo Sa Rong
Đây là một món ăn nhẹ rất ngon trong các gia đình của người Thái. Được làm từ thịt heo xay tẩm ướp các gia vị. Đem vo viên tròn rồi dùng sợi mì đã luộc qua cuốn quanh viên thịt. Sau đó đem viên thịt chiên ngập dầu cho đến khi chín vàng giòn là có thể ăn ngon. Rất thích hợp cho các bữa tiệc nhỏ.
1. Nguyên liệu
- 200g thịt heo xay
- 2 muỗng canh rễ ngò (cắt khúc, giã dập)
- 2 muỗng canh tỏi (thái lát, giã)
- ½ muỗng cà phê tiêu xay
- 1/4 muỗng cà phê muối
- 1 muỗng canh nước mắm
- 1 quả trứng
- Mì trứng: vừa đủ
2. Cách làm
- Đầu tiên, trộn đều 200g thịt xay cùng với 1 muỗng canh rễ ngò, 3 tép tỏi giã nhuyễn, 1 muỗng cà phê tiêu xay, 1 muỗng canh nước mắm, 1/2 muỗng cà phê muối, 1 quả trứng. Trộn đều cho đến khi hỗn hợp được dẻo quyện.
- Chiên trên chảo ngập dầu trên lửa vừa nhỏ (medium low heta) cho đến khi vàng giòn và hơi nâu.
- Vớt thịt viên ra đĩa có lót giấy thấm dầu cho ráo bớt dầu thừa.
- Vớt thịt viên ra đĩa có lót giấy thấm dầu cho ráo bớt dầu thừa.
Ngoài mì trứng, bạn có thể dùng sợi mì ý hoặc loại mì sợi dai.
Các sợi mì được cuộn giống như cuộn len vậy.
3. Video hướng dẫn
Chúc các bạn thành công !
- 2 Tsp Celery Root (sliced - pound finely)
- 2 Tsp Garlic (sliced - pound finely)
- 1/2 Tsp Pepper
- 1/4 Tsp Salt
- 1 Tbsp Fish sauce
- 1 Egg
- 3 Cups Oil for frying
- 100 grams Random white rice noodles. (Not the salty kind) wet enough to dampen dry white cloth grille covers some
- Use 4-5 white rice noodles, add pork just a little and roll them up. Arrange in a tray. And cover with a white cloth.
- Add oil into the pan over low-medium heat. Place pork with noodles on a sieve. Then bring a sieve to fry. The oil must over it. Ladle oil pour all around and leave it for a while. Then remove from a sieve and put it to fry in the pan until golden brown. Bring up and drain dry.
- Eat together with Spring Roll sauce.
(Nguồn Foodtravel)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deep Fried Pork Balls Wrap in Egg Noodles (Moo Sa Rong) - Delicious Thai light meal that you may not familiar with. This menu is made from finely ground pork mixed with the seasoning. Then roll up with noodles like a ball and fry until golden crispy. Eat with the sauce for more delicious. Such a delicious appetizing!1. Ingredients
- 200 grams Ground Pork- 2 Tsp Celery Root (sliced - pound finely)
- 2 Tsp Garlic (sliced - pound finely)
- 1/2 Tsp Pepper
- 1/4 Tsp Salt
- 1 Tbsp Fish sauce
- 1 Egg
- 3 Cups Oil for frying
- 100 grams Random white rice noodles. (Not the salty kind) wet enough to dampen dry white cloth grille covers some
2. Instructions
- Put ground pork in a bowl with all ingredients. Knead until sticky.- Use 4-5 white rice noodles, add pork just a little and roll them up. Arrange in a tray. And cover with a white cloth.
- Add oil into the pan over low-medium heat. Place pork with noodles on a sieve. Then bring a sieve to fry. The oil must over it. Ladle oil pour all around and leave it for a while. Then remove from a sieve and put it to fry in the pan until golden brown. Bring up and drain dry.
- Eat together with Spring Roll sauce.
0 nhận xét:
Đăng nhận xét