THẾ GIỚI ẨM THỰC

Cánh gà

Cánh gà om củ cải

Thưng thức món cánh gà om củ cải mềm, ngon với cơm nóng thì còn gì bằng.

1. Nguyên liệu

- 9 cái cánh gà (chỉ lấy đoạn giữa cánh gà)
- 450g củ cải
- 2,5cm gừng
- 1 nhúm muối (để chần lá củ cải)
- 1 muỗng canh dầu ăn
- 120ml nước
- 2 quả trứng luộc chín, bóc vỏ
- Gia vị:

  • 3 muỗng canh rượu sake
  • 1 muỗng canh đường
  • 2 muỗng canh rượu mirin
  • 3 muỗng canh nước tương

2. Cách làm

- Củ cải gọt vỏ, cắt khoanh dày 1.3cm. Gừng cạo vỏ, thái lát mỏng.
- Phần lá xanh của củ cải rửa sạch, cắt khúc 5cm rồi chần trong nước sôi có cho ít muối. Khi lá mềm, vớt ra, ngâm trong nước đá cho xanh lá.
- Cho dầu ăn vào nồi Slow cooker (nồi nấu chậm), cho thịt gà vào.
- Thêm củ cải và gừng vào nồi.
- Thêm các gia vị vào.
- Sau đó thêm nước và trứng luộc. Nấu gà trong 5 tiếng cho đến khi cánh gà chín mềm.
- Cho cánh gà om củ cải ra đĩa rồi thưởng thức.
Lưu ý, nếu bạn không có nồi nấu chậm, có thể đun các nguyên liệu trong trong nồi thường từ 20-30 phút là được!
Chúc các bạn thành công!
(Theo Just One Cook Book)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Ingredients

- 9 chicken wings (flats/drumettes) (I used mid joints, rinsed and pat dried with paper towel)
- ½ daikon (½ daikon = 450 g or 1 lb)
- 1 ginger (1" = 2.5 cm)
- pinch Kosher salt (for blanching daikon leaves)
- 1 Tbsp neutral flavor oil (vegetable, canola, etc)
- ½ cup water
- 2 boiled eggs (peeled)
- Seasonings:

  • 3 Tbsp sake
  • 1 Tbsp sugar
  • 2 Tbsp mirin
  • 3 Tbsp soy sauce

2. Instructions

- Peel daikon and cut into ½” (1.3 cm) thick rounds. Peel ginger and slice thinly.
- If green leaves are still attached to your daikon, cut into 2 inch pieces and blanch in salted water (just sprinkle salt in boiling water before adding the leaves). When the leaves are tender, take out and soak in ice water to stop cooking further.
- Add oil in the slow cooker and brown the chicken thoroughly.
- Add daikon and ginger in the pot.
- Add the seasonings (3 Tbsp. sake, 1 Tbsp. sugar, 2 Tbsp. mirin, 3 Tbsp. soy sauce).
- Add water and boiled eggs (make sure they are peeled). Set the slow cook timer for 5 hours.
- Serve the chicken wings, daikon, and eggs along with the blanched daikon leaves.
*Notes: If you don’t own a slow cooker, you can simply simmer the ingredients in a regular pot for 20-30 minutes.

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.