THẾ GIỚI ẨM THỰC

Bánh sandwich

Bánh gà chiên mè


1. Nguyên liệu

- 250 g thịt ức gà
- 4 lát bánh mì sandwich
- 1 nắm rau mùi
- 20 g gừng
- 2 tép tỏi
- 1 muỗng cà phê bột ngũ vị hương
- 2 muỗng canh nước tương
- 50 g hạt mè trắng
- Dầu ăn, để chiên

2. Cách làm

- Gừng và tỏi bóc vỏ, bằm nhuyễn. Rau mùi rửa sạch thái nhỏ. Thịt gà bỏ da, thái nhỏ. Cho thịt gà, gừng, tỏi, ớt, rau mùi, nước tương và bột ngũ vị hương và máy xay thực phẩm, xay cho đến khi thu được hỗn hợp nhuyễn mịn như giò sống.
- Phết một lớp mỏng thịt gà lên bánh mì, sau đó rắc mè lên trên.
- Để gà vào tủ lạnh cho cứng lại rồi dùng dao sắc cắt thành từng miếng nhỏ vừa ăn.
- Bắc chảo lên bếp đun nóng với nhiều dầu ăn đến 180 độ C. Dầu nóng đủ thì cho gà vào chiên vàng nâu. Gắp ra để lên giấy thấm dầu.
- Bày gà lên đĩa và thưởng thức với tương ớt ngọt.
Chúc các bạn thành công!
(Theo sortedfood.com)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Ingredients

- 50 g White sesame seeds
- Vegetable oil for deep frying
- 4 slices Thick sliced white bread
- 1 handful Coriander stalks
- 20 g Ginger
- 2 cloves Garlic
- 1 tsp Chinese five-spice powder
- 250 g Chicken mince
- 2 tbsp Soy sauce

2. Instructions

- Preheat the fryer to 180ºC.
- Peel and roughly chop the garlic, ginger and washed coriander stalks. Place the chicken mince in a food processor with the garlic, ginger, coriander, soy sauce and 5 spice powder. Blitz until you have a paste.
- Spread the chicken mixture evenly on to the bread, right to the edges and quite generously. Tip the sesame seeds on to a plate and dunk the bread, chicken mix side down, into the seeds to coat.
- Cut the raw chicken toast into small squares and fry in the oil for 3 minutes, until golden brown all over.
- Blot the fried pieces on the kitchen paper and serve with the sweet chilli sauce, for dipping.

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.