THẾ GIỚI ẨM THỰC

Đồ ăn vặt

Gà que nướng cốm ngô

Baked Cornflake Crusted Chicken Strips

Miếng gà vàng ươm với lớp vỏ cốm ngô giòn rụm và phần thịt gà mềm thơm phức bên trong. Bạn có thể thêm vào các gia vị khác như bột tỏi, bột ớt hay các loại thảo mộc để tạo nên hương thơm khác biệt của lớp vỏ bên ngoài. Đây là một món ăn vặt siêu dễ mà lại rất được lòng cả đám bạn, nên tha hồ làm để chiêu đãi tiệc cuối năm nha.
Chấm thịt gà trong loại nước sốt mà bạn thích, Chilli Jam là một bổ sung hoàn hảo cho gà này vì nó vừa ngọt ngọt, cay cay - một sự kết hợp tuyệt vời.

1. Nguyên liệu

(cho 4 người / khoảng 12-14 miếng)
- 2 ức gà (không xương, không da)
- 1 quả trứng lớn hoặc 2 quả nhỏ
- 3 cup cốm ngô (cornflakes)
- 1/2 muỗng cafe muối
- 1 muỗng canh rau mùi tươi, xắt nhỏ
- 1 muỗng canh dầu ô liu
- 4 muỗng canh bột mì
- Hạt tiêu

2. Cách làm

- Làm nóng lò trước đến 400 độ F (200 độ C) và lót một tấm giấy nến vào khay nướng.
- Gà rửa sạch, thấm khô. Thái gà thành những miếng dài và dày 1.2cm. Ướp gà với muối và hạt tiêu.
- Trứng đập ra bát đánh tan. Bột đổ vào đĩa.
- Cho cốm ngô vào túi Ziploc, dùng cây cán bột hoặc tay đập vụn. Sau đó đổ ra đĩa và trộn với muối, tiêu và rau mùi tây.
- Lần lượt nhúng gà qua bột mì - trứng - vụn cốm ngô.
- Xếp gà vào khay nướng đã chuẩn bị. Và cho vào nướng 30 phút cho đến khi gà chín vàng giòn. Nhớ lật gà lại sau khi nướng được 15 phút để gà được chín đều.
- Gà chín, lấy ra và thưởng thức ngay với loại sốt chấm mà bạn thích: tương ớt, tương cà, mayonnaise ,...

3. Video hướng dẫn

Chúc các bạn thành công!
(Nguồn Home Cooking adventure)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
The chicken remain moist inside and really crispy and crunchy on the outside due to the cornflakes crust. You can add various spices to the cornflakes mixture like garlic or chili powder or various herbs. It's so easy to prepare it that it would be a shame not to do these baked cornflake crusted chicken strips at home for whenever you are craving for some.
Dip the chicken strips in your favorite sauce, I would recommend my Chilli Jam which is a perfect addition to this chicken as it is a a bit sweet and spicy...mmm - what a great combination.

1. Ingredients

Makes about 4 servings (12-14 strips)
- 2 boneless, skinless chicken breast halves
- 1 large egg or 2 smaller ones
- 3 cups cornflakes
- 1/2 tsp salt
- 1 tbsp fresh parsley, chopped
- 1 tbsp olive oil
- 4 tbsp flour
- Freshly ground black pepper

2. Directions

- Preheat oven to 400F (200C) and line a baking sheet with parchment paper.
- Rinse chicken under cold water and pat dry. Cut the chicken in long strips about 1/2 inch thick. Season with salt and pepper. 
- Beat the eggs with oil and set aside. Place the flour on a plate and set aside.
- Place the cornflakes into a Ziploc bag, seal it and using o rolling pin or simply your hands crush the cornflakes into small pieces. 
- Put the crushed cornflakes into a flat bowl and stir in salt, pepper and parsley.
- Taking one piece at a time coat chicken strips in flour, then dip in egg mixture and finally coat with seasoned cornflakes, pressing flakes with a fork to help them stick better.Transfer each piece into the prepared baking sheet. Discard remaining flour, egg and cornflakes. 
- Bake for about 30 minutes until golden brown and crisp, flipping them on the other side after the first 15 minutes.
- Serve with your favorite dipping.
   

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.