THẾ GIỚI ẨM THỰC

Bắp cải

Nem bắp cải, đậu Nigeria

Nigerian spring rolls

1. Nguyên liệu

-1 củ cà rốt nhỏ
-1/4 chiếc bắp cải
-Hành lá
-5 quả đậu côve
-25 vỏ cuốn
-Dầu chiên

2. Cách làm

- Cà rốt nạo vỏ, rửa sạch,bào nhỏ. Bắp cải thái sợi mỏng, nhỏ. Hành lá rửa sạch, thái nhỏ. Đậu cove rửa sạch, thái nhỏ.
  Scrape the back of the carrot, rinse and grate thinly. Wash the cabbage and dice thinly. Wash the spring onions and dice thinly. Wash the green runner beans and dice thinly - Set aside.
- Trải vỏ nem ra, cho một ít rau mỗi loại vào và cuộn lại. 
  To assemble, take one spring roll pastry (you could also use the pastry like that without cutting it into squares), place a very small amount of each vegetable on it. Placing a small amount of vegetable helps prevent the spring roll wrap from breaking. 
   Roll it up gently making sure it's firm and not loose. This is to prevent it from loosening in the hot oil.
- Cuốn xong thì dán mép vỏ bánh lại bằng nước hoặc nước hòa bột mì.
  Once you get to the end of the spring roll pastry, seal up the contents permanently by rubbing a mixture of flour and water liquid at the edge. you could also dip your hand in water and rub at the edge for the same purpose.
- Nem cuốn xong đem chiên ngập dầu cho đến khi nem chín, vỏ nem vàng.
  Deep fry the Spring rolls in Pre-heated oil till golden brown.
- Vớt nem ra, để ráo dầu trên giấy thấm dầu và thưởng thức. 
  Drain on a wire sieve or paper towel....Serve!
Chúc các bạn thành công!
(Theo Dobby's Signature:Nigerian Food. blog)

About HongNgoc Foody

0 nhận xét:

Được tạo bởi Blogger.