Lemongrass Butter Prawns
Hương vị mới với mùi thơm của bơ và sả. Đây là một cách làm mới món tôm chiên bơ thông thường.
1. Nguyên liệu
(cho 4 phần ăn)
- 600g tôm càng lớn (rút chỉ)
- 2 muỗng canh bơ
- 2 củ sả, băm nhỏ
- 1 lá dứa (lá nếp), thái sợi
- 3 quả ớt hiểm, thái nhỏ
- 3 cành lá cà ri
- ¼ muỗng cafe muối
- ¼ muỗng cafe đường
- ⅛ muỗng cafe bột trắng tiêu
- Dầu ăn, đủ để chiên ngập dầu
- Phần sốt bơ:
- 60g bơ
- 120ml sữa đặc
- 1 lá dứa (buộc gọn)
- ⅛ muỗng cafe muối
- ¼ muỗng cafe đường
2. Cách làm
- Tôm sú rửa sạch, khía ở giữa lưng và rút chỉ đen.
- Để làm nước sốt bơ, đun chảy 60g bơ trong chảo chống dính, rồi cho 120ml sữa bốc hơi, 1 lá dứa, ⅛ muỗng cà phê muối và ¼ muỗng canh đường khuấy đều.
Chúc các bạn thành công!
(Nguồn The Meatmen)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Perfumed with the aroma of butter and lemongrass. Here’s a different take, different from the usual creamy butter prawns.
1. Ingredients
(Servings: 4)
- 600g large prawns (deveined)
- 2 tbsp butter
- 2 stalks lemongrass (minced)
- 1 pandan leaf (julienned)
- 3 chilli padis (chopped
- 3 sprigs curry leaves
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp sugar
- ⅛ tsp white pepper
- Oil for deep frying
- Butter sauce:
- 60g butter
- 120ml evaporated milk
- 1 pandan leaf (Knotted)
- ⅛ tsp salt
- ¼ tsp sugar
2. Instructions
- Slit prawns in the middle and devein it.
- To make butter sauce, combine 60g butter, 120ml evaporated milk, 1 knotted pandan leaf, ⅛ tsp salt and ¼ tsp sugar in a non stick wok.
- Cook on medium heat until the oil has separated and crumbs foamed.
- Drain and set aside.
- Flash-fry prawns for 1 minute. Dish out and drain. Set aside.
- Melt 2 tbsp butter on medium heat.
- Saute minced lemongrass, julienned pandan leaf, chopped chilli padis and curry leaves until fragrant.
- Add in the butter sauce solids, Season ¼ tsp salt and pepper (Adjust to taste).
- Add the fried prawns. Stir fry until well mixed.
- Dish out and serve hot.
0 nhận xét:
Đăng nhận xét