Garlic Parmesan Zucchini Chips
1. Nguyên liệu
*Zucchini chips: Chip bí ngòi
2-3 zucchinis / 2-3 quả bí ngòi
2 cups breadcrumbs / 2 cup vụn bánh mì
¾ cup parmesan cheese / ¾ cup phô mai Parmesan
⅓ cup fresh basil, chopped / 1/3 cup lá húng quế thái nhỏ
1 tablespoon garlic powder / 1 thìa canh bột tỏi
½ teaspoon salt / ½ thìa café muối
1 teaspoon pepper / 1 thìa café tiêu
1 ½ teaspoons red pepper flakes / 1,5 thìa café bột ớt
2 eggs / 2 trứng
*Sauce: Phần sốt chấm
⅓ cup mayonnaise / 1/3 cup Mayonnaise
1 tablespoon lemon juice / 1 thìa canh nước cốt chanh
1 tablespoon garlic powder / 1 thìa canh bột tỏi
½ teaspoon salt / ½ thìa café muối
1 teaspoon pepper / 1 thìa café tiêu
2. Cách làm
- Bật nóng lò 230 độ C
Preheat oven to 450ºF/230ºC.
- Bí ngòi, cắt bỏ đầu đuôi, thái lát ½-1/4 inch.
Cut off top and bottom of zucchinis and slice zucchinis into ½ - ¼ inch slices.
In a large bowl, mix together bread crumbs, parmesan cheese, salt, pepper, garlic powder, basil, and red pepper flakes.
In a small bowl, whisk eggs together.
Take a zucchini slice and dip it in egg wash, then coat it in bread crumb mix, coating all sides and patting mixture onto both sides. Repeat for all slices.
Transfer slices onto a large baking sheet.
Bake in oven for 15-20 minutes or until chips are golden brown.
In a small bowl, mix together mayonnaise, lemon juice, salt, pepper, and garlic powder.
Dip chips in sauce and enjoy!
Chúc các bạn thành công!
0 nhận xét:
Đăng nhận xét